Stemmen van troost klinken in De Vereeniging

Podium voor de Stad, Nijmegen, zondag 12 maart 2017 – Het muziekevenement Podium voor de Stad trok ook dit jaar weer een groot aantal bezoekers. Te beluisteren waren amateur- en semiprofessionele ensembles, orkesten en gelegenheidsformaties uit Nijmegen en omstreken. Ook ons Uitvaartensemble ‘Stemmen van troost’. 

De Kleine Zaal waarin we optraden als bijna voltallig koor – dus niet in octet zoals we dat bij uitvaarten en herdenkingsdiensten doen –  zat stampvol. We zongen een kleine greep uit ons repertoire van 80 muzieknummers: Morning has broken (Cat Stevens), Thou knowest lord (Henry Purcell), Lascia ch’io pianga (Georg Friedrich Händel), Earth Song (Frank Ticheli), Wenn ich einmal soll scheiden (Johann Sebastian Bach), The long day closes (Arthur Sullivan) en In this Heart (Sinead O’ Connor). Na afloop kwamen mensen uit het publiek ons spontaan bedanken voor het ontroerende optreden en het hoge niveau van de uitvoering.

Wim Harmsen die nog niet zo heel lang zingt bij ‘Stemmen van troost’ vatte het als volgt samen: “Ook als voltallig koor en in een setting die we niet gewend zijn, blijkt goed over te komen waar we het met zijn allen steeds voor doen: ruimte geven aan de troost die ontroerende muziek kan geven. Zelf zijn we natuurlijk ook deel van de stemming en de sfeer die onze muziek oproept. Die dag in De Vereeniging voelden we met zijn allen dezelfde snaar die we blijkbaar ook bij het publiek geraakt hebben. Ook daar doen we het voor”.