Stemmen van licht zingt op Feest van Licht Museum Orientalis

Ieder jaar wordt ons koor als Stemmen van licht gevraagd om een optreden te verzorgen tijdens het Feest van Licht in het Museum Orientalis in Nijmegen. Dit feest vindt dit jaar plaats van 16 december tot en met 7 januari.

Op 6 januari  is het zover en staan we met een deel van ons koor opgesteld op het bordes van het hoofdgebouw. Het repertoire bestaat uit een aantal kerstliederen. Een deel daarvan hebben wij twee weken eerder opgevoerd op 22 december in de Boskapel onder begeleiding van een orkest. Nu zingen wij de liederen a capella en in een afgeslankte en vereenvoudigde versie. Dat klinkt dan opeens heel anders en ingetogener. Het publiek – van heel jong tot zeer oud – luistert aandachtig en hier en daar wordt meegezongen.

Na afloop lopen we met elkaar langs de vernieuwde lichtroute (erg mooi) naar de herberg voor een kerstborrel. Onderweg zet een aantal van ons het stemmige lied De noche iremos in. Heel toepasselijk met al die lichtjes om ons heen.

Aangekomen in de herberg ontdekt onze dirigent Jelle Hoksbergen al snel de piano. Hij neemt plaats achter de piano, slaat een akkoord aan van ‘Stille nacht’ en wij zetten in. Daarna volgt het overige kerstrepertoire. Onder het genot van glühwein en een borrelhapje zit de stemming er na verloop van tijd goed in en gaan we steeds luider en enthousiaster zingen. Ook de andere gasten zingen vrolijk mee en klappen. Zo is het met recht een Feest van Licht. Blij en tevreden keren wij na afloop naar huis in de overtuiging dat we het nieuwe jaar op een waardige manier hebben ‘ingeluid’.